Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med-och-motgång

 

 

vad är det i människans kynne?

vad är det i människans lynne?

som dras till det mörka i livet

är det barnet som är övergivet?

 

inget berör oss så mycket

vi klarar inte trycket

när vardagen krisar

olyckan sig visar

 

andra människors sorg

samlas i en korg

där vi ur den öser

känslor och bedrövelser

 

men vad om glädje och lycka?

där kan man väl tycka

vi likaledes borde agera

det borde väl intressera

 

att glädjas åt andras framgång

men vägen dit är lång

är detta ett symptom eller vad?

nog ryms väl alla på livets estrad?

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-24 09:37



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra reflektioner, att fundera över. Varför mest fokusera på elände, när det finns mycket att glädjas åt.
2021-10-25

  ULJO
Tänkvärda rader
2021-10-25

    Lena Staaf VIP
Vi människor har båda sakerna i oss: dragningen till det mörka och osunda men även till det ljusa och medmänskliga.
2021-10-24

  Kungskobran VIP
Du skall inte vara förmer
det tål jag inte mer
sitt still och håll käft
du får inte vara bäst
ingen skall ha det bättre än ja
det är orättvisa
ta från de som har det bra
deras pengar vill jag ha

2021-10-24

  AiA Maria den fria

Värdefulla reflektioner
Uppmanar till eftertanke

Tack!

Reflekterar över att många tycks
uppleva sig provocerade av
den som är lycklig och ger ist för tar.

Jag ser polariteter som i tillit eller rädsla, vitt eller svart...när vi testas det ena tillräckligt länge återstår dess motsats att utforska.

Tack!
2021-10-24

  Bodingen VIP
I jämmerdalen
gäller jantelagen
2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP