Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här mannen har bott i skogen sedan tonåren, han har dock kontakt med en familj han brukar besöka.


En märklig man

 

 

redan i ungdomsvårar

han kände naturens kall

i naturen han spårar

helt utan skriven mall

 

i frihet han vistas

skogen är hans trygghet

om hans leverne tvistas

må vara en omständighet

 

kan en människa i skogen bo?

han från normen avviker

det skapar hos vissa oro

fast ingen han sviker

 

i skogen han fröjdas av allt liv

fåglars skönsång varje dag

rådjurs försiktiga kliv

för detta är han svag

 

att i skogen finna sin plats

mot alla regler själv bestämma

han ur skolan tagit sin Mats

det är här han känner sig hemma

 

här vill han säkert vila tryggt

när hans dagar räknade är

här är allt han har byggt

kommer vila i annan sfär

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-22 08:55



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ett liv, ett självvalt fritt leverne. Men Kungskobran har ju rätt, bryter han benet så får han nog krypa till korset. Eller till lasarettet.
2021-10-24

  Kungskobran VIP
Han kryper nog fram till akuten när han bryter benet eller får cancer utan att ha betalat ett korvöre för det.

2021-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om en människa som valt sin stig och sitt liv utanför civilisationen. Säkert är han lycklig med sitt val.
2021-10-22

  Susen VIP
Fint skildrat om att välja ett ociviliserat liv.
2021-10-22

  ULJO
Alla vill inte leva inom ramar.
2021-10-22

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text om en man som valt hur han vill leva sitt liv.

2021-10-22

  AiA Maria den fria


Reflekterar över det människan bedömer som ”primitiva folkslag”
samtliga levande i fullständig symbios med Moder Jord värnande naturligt

I motsats till oss som äger allt, rättar in oss i ledet, gör vad som krävs, kosta vad det kosta vill bara någon annan betalar priset...

Respekt för människan som väljer att leva utifrån sitt hjärta.
Väljer vi att betrakta det valet som galenskap jag då är det vår egen förlust.

Vackert-att SE mannen!

Omtanke i ord
transformerar
överflödet
i att dela
med sig
till alla

oavsett andras val!


Tack!

<3<3<3
2021-10-22

    Lena Staaf VIP
Ett romantiskt skimmer omkring de människor som valt att leva utanför civilisationen. Och kanske samtidigt en rädsla och oro. Hur klarar han sig när det är 20 minusgrader?
2021-10-22

  Solstrale VIP
Ja i naturen bland djuren är han som klippt och skuren! Sådana känner jag med bekant som gör likadant!
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP