Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftningar

Ser du stjärnorna där ovan träden 

De som i hemlighet viskar ditt namn

Ser du solen där bakom fjällen 

Den som bleknar i kylans spår

Ser du månen i den svarta natten 

Den som målar silver på sjöns yta

Ser du regnbågen där mellan molnen 

Den som lyser i alla vackra färger

 

Eller 

 

Ser du bara höstens intågande

Med fallande löv och mörker 

Ser du bara de skuggorna i skymningen 

De som sträcker ut sina långa armar 

Ser du bara att det mörknar allt mer

Medan sjön är Svart och kall

Ser du bara de grå molnen

De som hopar sig när oväder väntar 

 

Vad du än ser eller känner

Så har allting alltid nyanser

För allting kan förändras 

Beroende på vem du frågar

Så våga se nyansernas rikedom 

Våga lyssna på själen och hjärtat 

För i de svagaste skiftningar

Kan de största förändringar ske




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-27 06:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med fantastiskt avslut.

2021-10-27

  ULJO
Allt vi kring oss ser ligger i betraktarens ögon
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP