Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestens tyranni


Ångestens
tyranni

Klapprar
hårt över
sinnesfriden
ibland

Vägrar
ta det lugnt
och hålla hand

Överdriver
gärna sin egen
betydelse

När den tror
den har oss
i sitt grepp

Ska den inte
känna sig så
säker

För vi känner
dess
dramatiska natur

Och vill inte bli
fasthållna av
någonting

Som tror sig kunna
besegra oss

Så vi gör det vi kan
för att behålla vår
sinnesfrid

Och motar den
stillsamt
men bestämt

Bort ur våra liv







Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-22 08:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det skall du veta
vår tids ångest heter Greta
2021-10-22

  ULJO
Att leva med ångest. Är för många förknippat med droger och alkohol. Något som man fått för sig lindrar. Tyvärr bara en chimär.
2021-10-22

    Lena Staaf VIP
Ja vi har ångest för ångesten. När den väl vryter ut är den svår att stoppa.
2021-10-22

  Larz Gustafsson VIP
En fasansfull folksjukdom.

"Vår tids ångest - skyddsrummet heter Golgata" (Arne Imsen)
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP