Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


höstens vindar driva

 

löven dansar flamenco på trapp

livet blir nu saktmodigt ej rappt

 

de indrivande vindarna allt kasta

det reaktionerna i sinnet lasta

 

nu ska man trädgårdsmöbler in baxa 

ställa ut fågelbord till fåglar som kraxa

 

ljuden eskalerar utan dämpande löv

för kylans stammar sommarsången döv

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-10-22 08:57



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Mina löv dansar regndans på trappen.
2021-10-27

  Susen VIP
Tilltalande bild till höstdansande höstiga löv
2021-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bild och text
dansar upp gör
en kupp utan lupp
man ser vad som sker
naturen drar in på sin
bjudning för att vila det
blir för oss mot vinter kila
bara den inte lägger sin
bila på det kalla hala
då blir att gå i dvala
men du kunde skala
av sommar även
hösten, men trösten
är att det kommer väl
en vår som vi kan kalla vår...
2021-10-22

  Marita Ohlquist VIP
En perfekt beskrivning av hösten.
2021-10-22

  Sparvögat VIP
Vackert och uppmuntrande i höstens tecken…
Underbar bild!
2021-10-22

  ULJO
Vackert med dansande löv på farstutrappen.
2021-10-22

  Ezmeralda VIP
Jättebra, jag blev pigg!
2021-10-22

  AiA Maria den fria


I mig reflekteras texten som
en naturlig storstädning
innan vi för en tid
väljer vara i idet.

Tack!

O ock för strålande bild!
2021-10-22

    Lena Staaf VIP
En rapp text!
2021-10-22

  Kajan VIP
En lätt humoristisk ton erfar jag i denna höstdikt, humörhöjande rim !
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP