Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vattenhål

 

 

 

Många vaktar livets vattenhål
som om de vore enskild egendom
sätter upp hindrande gränser
som skiljer på vi och dom

drivna av egoism och maktbegär
dricker mer än dom behöver
medan andra törstar och väntar
och hoppas att något blir över

kommer alla någonsin att inse
att vattenhålen är allmän egendom
där inga hindrande gränser finns
som skiljer på vi och dom

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-10-22 10:14



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja makt kan innebära slakt, det är takt utan ton som skiljer vi och dom!
2021-10-28

  lila fjäderblomman VIP
Bra och viktiga rader!
2021-10-24

  Kajan VIP
En bild av den egoism som så lätt tar över våra inre, bra skrivet om viktigt. Tyvärr relativt vanligt förekommande.
2021-10-24

  Eva Helene VIP
Ord som ljuder starkt i en tid av egoism och fixering vid egna behov. Fint!
2021-10-23

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull och väl utvecklad text
där vatten blir en metafor för allt
vi måste vårda och äga gemensamt.
2021-10-23

  Solweig Jansson VIP
Nej, den dagen kommer nog aldrig - men om tillräckligt många tänker så, så kan livet bli bra mycket bättre för alla. Rosling visade också med sin och sonens datagrafik att fattigdomen faktiskt har minskat och levnadsstandarden har stigit mycket mer än gemene man vet.
2021-10-22

  Kungskobran VIP
Mitt vattenhål är livets restaurang
dit är alla välkomna som vill och kan
att släcka sin törst med välbehag
i goda vänners lag
2021-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
På kornet diktat om människors olika öden på grund av livets skillnader för fattiga och rika.
2021-10-22

  Susen VIP
Klarsynta rader om ogint beteende. Välskrivet med fint rim
2021-10-22

  Feliaxel VIP
Den finns tyvärr många som inte vill dela med sig

2021-10-22

  Niliboy
Livets vattenhål är en kamp att ta sig till och olika faller ödets lott!
2021-10-22

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en bra bild av livets orättvisor.
2021-10-22

  Sparvögat VIP
Delad glädje är dubbel glädje, något att begrunda…
Dina ord är fulla av visdom!
2021-10-22

  ULJO
Insiktsfulla od från din penna.
2021-10-22

  Ezmeralda VIP
Så sant!
2021-10-22

  AiA Maria den fria
Liv att värna!

Insiktsfull
Kraftfull
Vishet

Tack Marita!


Dela- är

Livsviktigt
Livsavgörande
Livskraftigt val
för människan att göra.


Vatten bär en tydlig symbol för konsekvenserna av våra val.
30 % av världens befolkning saknar idag rent dricksvatten.





2021-10-22

  Maria Sundelin VIP
Intressant tanke
Kramar
2021-10-22

  Öknens Ros VIP
Färskvatten kommer att bli framtidens största problem.
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP