Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalejdoskop

Om jag kunde lägga band
på min hjärnbark, grå substans,
som slänger ihop struliga ord
till knappt begripliga meningar

och istället hitta ut till vardagens
normaltillstånd, denna sällsamma
föreställning. Försöker höra
regissörens diskreta anvisningar

men bara fragment av färg når fram,
skakar till i ett trasigt kalejdoskop
där jag halvt om halvt kan spegla
mig själv och min samtid




Fri vers av Elin Holmsten
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-22 17:17



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Gillar det fragmentariska uttrycket, texten har en inre logik i flödet som skänker naturlighet. Bra text.
2021-10-27

  Monica Lindgren
Tycker om det här diktjaget, som inte är tvärsäkert utan famlande, kännande, undrande. Visst förefaller verkligheten märklig, ibland!? Undrar vad regissören tänkt...
2021-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Varför, menar du, ska du inte skriva som DU vill?
Varför måste du anpassa dig till DIKT-atorerna är på poeter.se?
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Elin Holmsten
Elin Holmsten