Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021-10-23


SISTA SOMMARDAGEN

Den sista sommardagen gick.

Hon stängde varligt grinden.

Jag hörde låsets dova klick

och blev så blek om kinden.

Hon gav mig mjukt en avskedsblick.

Det gick en sorg i vinden.

En sista dag jag ändå fick

med hennes sus i linden.

 

Hon kommer säkert hit igen

på vårens lätta vingar

och öppnar grinden som den vän,

som blom och blader bringar.

Hon är ju sådan, sommaren,

hon vägrar vara fången.

Hon flyr så fort men kommer se´n

tillbaks med fågelsången.

 

Jag sitter kvar bland lövens fall

den sista sommardagen

med grinden stängd,

med vinden kall,

med sorg i andetagen.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-23 15:42



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Instämmer i hyllningskören!

2021-10-27

  Änglaögon
Fint rim med vemod i raderna.
2021-10-27

  stormengudrun VIP
Väldigt vacker! Fint skaldat :-)
2021-10-27

  Flying Anna VIP
Precis så känns det när sommar går mot höst. Ett långsamt farväl, vi ses väl snart igen?
2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP