Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem jag tror att jag pratar med? Väggen? Jag har pratat, eller försökt finna en lyssnare i delar av min familj, en i taget. Bara att det inte på allvar 'har tagit', eftersom det kommer att bli 'taget', först när de inser att de kunde ha...


Visst är det irriterande?



(Behöver redigeras?)

Du behöver gifta dig, samtidigt finns där 'risken' att det inte håller i längden att vara just gift.
(Ja, eller sambo i vilket fall)
Statistiken talar emot möjligheten att få vara gift 'livet ut'.
Det finns fördelar och det finns nackdelar.

En sak som är 'uppenbar' är att du kanske redan vet de saker som du måste få läsa dig till, för att kunna få veta om det skrivna är just det du redan vet, eller om det till äventyrs skulle kunna innehålla 'något nytt'.

Det du vill kunna utbrista 'men det där vet du ju redan', det vill säga att du vill kunna säga...
'Men det är ju självklart'.
Bara att du själv, inte just här och nu 'finner orden'.

Redan att behöva 'stilla din nyfikenhet', gör att du trissat känner stressen och pressen.
Vilket är svaret, A eller B, trots att du 'känner på dig att det kommer att vara A, så måste du få reda på om det kanske är B.

En annan sak är ju att om du nu tror dig veta om att du kanske vet.
Då borde du ju även kunna definiera och uttrycka, skriva ner det som en tes, så du 'har på papper', det du redan tror dig veta.
Men du gör inte det, för du kommer ju ihåg just nu, eller i vilket fall, efter hand...
nå, vad var det nu du skulle minnas?

Försöker här, ja för mig själv, vem annars, definiera varför.
Det vill säga fördelar och nackdelar med att vara gift.
Trots att de 'borde vara uppenbara', så verkar de int vara det.
(Eller sambo, att visserligen bo tillsammans, bara utan att...)

Jo, alltså, du 'vet det' när du hör det.
Bara att du själv 'inte kan svara på det', om du blir tillfrågad.
(Men så kom till saken nu då, jo visst, men nu är de hög tid att äta frukost).

Litet senare idag så kommer definitioner, dvs för- och nackdelar med att vara gift. I del två alltså... retstickan i mig får utlopp, bara det känns ju rätt så... något.

(Irriterande fortsättning i del två)


(Bilden? Ja, du ser ju vad den föreställer, ändå vill du veta hur jag själv 'tolkar den', varför det, du förstår ju själv, eller hur)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2021-10-23 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP