Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns Gud?

Finns det en intelligent skapare
Som ligger bakom det stora och det lilla?
Finns det ett förnuftig sinne
Som har en plan med det kosmologiska helheten?
Finns det en duktig planerare
Som hade ett syfte när universum kom till?
Finns det en högre makt
Som avgör ödet hos den minsta varelsen
Till den mäktigaste galaxen?
Finns det en osynlig närvaro
Som bry sig om nakna apors välstånd
Mitt ute i det oändliga kosmos?
Finns det en allsmäktig entitet
Som hela universum är dennes leksak?
Finns det en kosmologisk historia
Som vars direkta existens vi har ännu inte funnit?
Finns det en övernaturlig intelligens
Som vars närvaro är överallt och ändå inte?
Finns det en faderlig gestalt
Som vars kärlek till oss känner inga villkor?
Finns det en platonsk idévärld
Som vars våra sinnen enbart bevittnar en halvfärdig kopia utav?
Finns det ens en Gud där ute
Som vi människor här på jorden en dag kommer få direktkontakt med?
Detta är den eviga frågan ställd i tusentals år
Och som kanske aldrig kommer att få ett svar




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-23 10:22



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så länge människor tillber en osynlig Gud kommer Gud att finnas. Hur dessa människor kan veta att det är en han tycker jag är en intressantare fråga. Finns det någon överhuvudtaget som sett Gud och kan beskriva hur "han" ser ut, hur gammal är han, finns han bara i fantasin? Har människor varit under påverkan av droger och fått hallucinationer och trott sig se något som likna Gud?
2021-10-23

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker om hur Du håller i flödet för att få texten till det slutliga påståendet lutat mot en frågeställning. Personligen tror jag att vi ännu inte kan se universum som det är. Något som teoretisk fysik skulle kunna köpa så vitt jag förstår.
2021-10-23

  alicja lappalainen VIP
Inget bevis är tillräckligt övertygande men också ingen ateist har bevisat att Gud inte existerar.

2021-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP