Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag saknar min bror.


Gabriel

5 år utan dig kryper närmare
En saknad utan en grav
Men jag bär en sten med ditt namn
Vart jag än går var gryende dag

Konsten att sörja någon som inte är död
Det finns så mycket jag önskat jag sagt
Istället eller inte alls

Var och försig
allt har sin tid
men för många sår att läka ensam genom
Åratal

Två stockar ur samma skog
Och jag bär fortfarande löven i mina kronor
Som jag stal från dig för några höstar sen

Jag kunde inte ana priset
Men känner kostnaden varje dag

En gång för alla minnen vi förlorat
Så jag dricker mig suddig
Och kan höra min tinnitus byta ton till våra skratt

Och jag är så rädd
För du fattas mig
Min älskade bror
Även i välkomna regn
Tycks vånda vara det som skall skölja mig mest

Säg mig

Är minnen allt jag får ha kvar
Ditt skratt, din omfamning, din röst och vårt band
Tills min höst en dag kommer
berövar mig mer än mina sista löv
Så mycket mer
Än vad jag någonsin kunnat förtjäna

förlåt




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 319 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-10-23 20:31



Bookmark and Share


  Hyonu
Det smärtar att läsa, du uttrycker dig vemodigt och vackert
2022-03-22

  Kitty Jogenby
Alltså Wow. Tack för den känsloresan! Tack!
2021-12-02

  Nina Nightwish
Så känslosamt vacker
2021-10-30

  Linda Olsson örn
Väldigt fint. Skär i hjärtat
"Dricker mig suddig "
Du skriver poesi som verkligen fastnar.
2021-10-29

  Kajan VIP
En text som når ända in och saknaden bränner i varje framvärkt ord.
2021-10-27

  Sparvögat VIP
En sorg och saknad vilar i orden till en älskad och saknad broder…
Så berörande och vackert faller frågorna utan svar…

2021-10-27

  Jeanette Sandelin
"dricker mig suddig.."
Och en tinnitus som byter ton = wow!
2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling