Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


min värld


Röda huset


Min värld
bestod av
Röda huset

Sjungeberget
och Svängen

Bäcken
Stora granen
och Fårakoja

spännande platser
där vi barn lekte
och upptäckte världen

Åt andra hållet
låg Snickarns
Hålagropa
och Transformatorn

dit mamma och jag
brukade gå våra
kvällspromenader

under mörka höstkvällar

Allt fanns
inom en rimlig radie
att röra sig emellan

Ju äldre jag blev
desto vidare svängar
med cykel
jogg och promenader

Med åren
kom den lilla världen
i skymundan

den blev något
att skriva om i en dikt

Röda huset
står fortfarande kvar

och jag har aldrig
varit inne i det





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2021-10-23 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP