Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillit


Vem är ondast?

Vissa kommentarer får inte fällas,
varför är det egentligen så?
Somliga frågor får inte ställas,
som frågan: Vem är ondast av de två?

Tillvarons obestridliga Herrar,
edsvurna fiender måhända,
de båda ju livet förvärrar,
då de människovärdet skamlöst skända.

Denna oheliga fiendeallians,
detta eviga hatets samförstånd,
tog sin otäcka början någonstans,
månne under himlarnas ljusplafond?

Gifte de sig där de sorgligt omaka,
de falskeligen trygga Förnuft och Tro?
Hör här, låt världarna skaka,
”Livet vill endast av Tillit bero.”




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-24 09:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag föredrar att mötas i vissa sånger.
2021-10-28

  AiA Maria den fria

Ja...skaka om!

Tillit
ett palindrom

Där möts vi
i mitten

Tack!
2021-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Tron på Jesus är god. Enbart god. Den har sin upprinnelse i Honom.

2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP