Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När medkänslan är svag på grund av samvetskval

Då är det kallt så in i helvete. 

Iskallt i den pinande ensamheten. 

Blinda blickar, döva öron, 

stängda hjärta, och en förnekelse 

hård som härdat stål, när min 

psykos blommade ut svarta

stinkande för verkligheten 

var alldeles för hård och grym.

Jag tände eld på radhuset en 

dag och jävlar vad det brann 

och jävlar vad lycklig jag var. 

På fosterhemmet blev jag 

älskad och sedd och bemött 

med respekt och medkänsla 

vilket fick mig att bli en frisk 

och glad pojke, solen sken 

och fåglarna sjöng i dagar 

av frihet. Mamma blev inlagd 

på psyket och syskonen led av

sina förkrympta hjärtan. 

 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-24 14:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ibland kan man rädda ett barn
2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP