Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nutidsmänniskans outvecklade hjärta

De intellektdrivna känslomässiga 

analfabeterna styr och ställer 

i världen och är övertygade om 

kan begripa allting med sitt

bländande förnuft och intellekt. 

Varför blir så många människor 

psykiskt sjuka, deprimerade,

en så ödesdigert karg och emotionellt

frånvarande miljö? Hur mår våra 

barn och ungdomar av att växa upp

i en öken där den enda oasen är

internet, med föräldrar som är 

uppsnurrade av all stress och vars 

existentiella andrum är Facebook?

Vi lever i ett intellektets diktatur

under vilket medborgarna ska vara 

ödmjuka och tacksamma kuggar i ett 

maskineri som är skoningslöst och 

iskallt i sina kalkylerande dehumaniserade

beräkningar hur mycket varje individ 

ska producera och konsumera. 

Det finns inte plats för kärlek och 

djupa känslor i samhället. 

Vi äter vårt eget utlagda gift under 

en natt då solen aldrig går upp. 

De enda som verkligen har kontakt 

med sina känslor är de små barnen. 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-24 18:35



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Tyvärr är det inte så mycket bevänt med intellektet heller idag. De flesta verkar fungera efter färdiga mallar. Träffar inte många som lärt sig tänka...
2021-10-25

    Lena Staaf VIP
Det behövs både intellekt och känsla!
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP