Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I smaken av en äggamacka

Alltid var det sommar. Abborre och mört nyfiket nosande kring bryggan och alla små badande barnaben. Sand i sängen om kvällen. Solsvidande hud. Hemkokt vinbärssaft på ketchupflaska. Prickig korv lagd på snedskuren limpa.

Där var insjödoftande fisknät hängda på tork. Mot röfärgad lagårdsgavel. Blåbärsris bågnande av bär i skogen. Bär som lämnade spår runt mun, på tunga och fingrar. Magen blev välfylld medan koppen förblev tom.

Mot Magnor slingrade sig Sockervägen. Genom betade hagar och stillsamma tallhedar. Vår stolthets padda, en grå Citroen DS, fylldes med billiga läckerheter. Margarin, socker, tomatost och paprikachips.

Många år senare, åter på väg mot Mangskog, fräste knäckta ägg i pannan. Maskinskurna skivor som breddes förväntansfullt. Avnjöt dem så vid barndomens rastplats. Efter fyrtiofem minuters bilfärd. Först då, småskrattandes, insåg jag mentalt, att numera har jag inte mer än tjugo mil till målet.




Prosa (Kortnovell) av Elinor Sörensson VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-24 20:43



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket underhållande och igenkänningen är total! Så minns jag stundom min egen barndoms dagar! Vackert roligt och ekvilibristiskt tecknat i orden!
2021-11-09

  Kajan VIP
Fin barndomsskildring, språket upplever jag som otvunget och nära.
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP