Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten inspirerad av en låt med gamla Pere Ubu vars sångare David Thomas märkligt nog är ett Jehovas vittne. Varsamt reviderad text från Nov. 2019.


Dualperspektiv


Katten sover bredvid elden
som snart slocknar.
Slagen av ett ansatt hjärta
skyndar långsamt.
Hjärtslagen alltmer galopperande,
likt ljudet av hästarnas hovar.
Jag somnar in för en liten stund.
Sömnen är tunn och svag,
drömmer om saker
som under de senaste åren
gjort mig glad.
Jag ljuder ett barnsligt skratt
men känner samtidigt
även en slags oro.
I rusande, förtäckta racingdrömmar
skådar jag i dualperspektiv
efter framtida och kommande
händelser och ting.
Bland alla mina vällagda
planer och scheman
hoppas jag åtminstonde
kunna förverkliga en av dem:
Att med fred åter möta dig,
min käresta.
Förlåt mig allt!

--

Pere Ubu - Horses (1980)




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 253 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-25 00:22



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Förlåtelse-nåden bär och är

SOL!

Tack!
2021-10-25

  lodjuret/seglare VIP
Själv har jag ledmotivet ur filmen 'Cat people' snurrande i huvudet, sångaren är förstås David Bowie. Jag bokmärker förstås texten, skulle b ara fat tas ann at...
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen