Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgens mörka labyrint

 

 

Med en svart mantel
över mina skuldror
irrade jag runt
i sorgens mörka labyrint

trevade mig fram
för att hitta utgången
visste att den fanns
men inte var

letade länge
var nära att ge upp
när jag såg en strimma av ljus
som visade vägen

vid utgången
tog jag av den svarta manteln
och hängde en vit
över mina skuldror




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-10-25 09:50



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja att klä sig i ljuset kan vända uppmärksamheten hos den man möter... En god metafor med dubbeltydighet som stannar kvar!
2021-10-28

  Gunnel Eriksson VIP
Du skapar tankar hos läsaren
med dina liknelser.
2021-10-26

  Monica Lindgren
Så väldigt fint! Du visar vägen! Skönt, att läsa dina dikter! (Min dator kraschade, därför har jag inte skrivit på länge!)hälsn, din skrivarkompis
2021-10-26

  Kungskobran VIP
Fint om förvandlingen
2021-10-26

  Feliaxel VIP
Skönt att livet kan förändras till det bättre
2021-10-26

  Niliboy
Sorg kan kan vara jobbig, men övervinnas!
2021-10-26

  Susen VIP
En klokhet i raderna där mörkret byter skepnad
2021-10-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Från mörker till ljus, diktar du om i fantastiskt fin symbolik.
2021-10-25

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som visar på en väg av hopp
från mörker till ljus.
2021-10-25

  Kajan VIP
En fin symbolik när skrivarjaget lägger ifrån sig sorgen, och tar på sig hoppets mantel, efter en lång och svår resa.
2021-10-25

  ULJO
Väl agerat att byta identitet.
2021-10-25

  Sparvögat VIP
Fina ord, när mörkret famnas av ljusets strålar…

2021-10-25

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om när sorgen och mörkret kan övervinnas även när det ser hopplöst ut.
2021-10-25

  Öknens Ros VIP
I livets mörka labyrint lätt att gå vilse.
2021-10-25

  AiA Maria den fria

Tillåta
Polariteter

Berörande
Transformering

I labyrinten finns alltid en öppning

Din kännbara dikt skänker ljus o hopp!

Tack!

<3<3<3
2021-10-25

  Maria Sundelin VIP
Låter som ett bra byte
Kramar
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP