Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medelhavsväder

Bastuvärme över våra nejder,
värmebölja och medelhavsväder,
kanske till och med Dala-Demokraten Greider
glömmer groll och globala fejder,

sitter som vi på uteserveringar,
i rena, vita linnekläder,
utan minsta tanke på devalveringar
eller odugliga korrupta regeringar.

Vi umgås på sydeuropeiskt vis,
bara oss själva ödmjukt företräder,
glömd är vintern med snö, kyla och IS,
ingen fruktar en stilla eftermiddagsbris.

Så här skulle det alltid vara
i världens alla byar och städer,
under himlen den oskyldigt blå och klara,
människobarn som njuter varandra bara.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2021-10-25 12:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Greider är en underbar man som jag hyllar.
Rekommenderar alla hans böcker. Rakt av.
Garvade dock åt ditt välfunna rim.
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP