Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sömnlösa Nätter


Vidsynthet

Att vara vidsynt

Har en alldeles egen plats

Vida fäller vi våra blickar

Vad är det vi ser ?

Vidga dina vyer över horisonten

Långt därborta ser jag Solen

Blicka ut över Universum

I ett universvida perspektiv

Jag ser att universum

Fortfarande är där

Med en stadig blick på det

Jag fann en oas av stjärnor

Som blinkar och blixtrar

Med Så klart och fast sken i natten

Jag gör försök att vara vidsynt

Och se mer än ut över vårat land

Till länder jag inte ännu besökt

Som min vidsynthet vidgat och krökt

En dag kanske jag besöker några andra länder?

Och kliver där med bestämda steg

Trevandes och sökandes efter vidsynthet

Och mig deras mat & kultur spisa

I vidsynthet jag mot solen kisa

 

20191007

Taleptox Skrev

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2021-10-25 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP