Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När man plötsligt blir befriad från objektifieringen vi kvinnor utsätts för från vagga till grav.


Varför

Varför ser jag skönhet sippra ut
i allt som tidigare varit fult

Varför är jag smalare i spegeln
än för tjugo kilo sen

Varför älskar jag min kropp
men inte när den var på topp

Varför var det så himla viktigt
vad andra tyckte

Varför är min själ så osynkad
med mitt yttre

Varför såg jag inte sambanden
när jag verkligen behövde det

Varför dör jag en smula
varenda gång du ler mot mig

Var har jag lagt mitt pokerface
och vad var det egentligen för nytta
med att dölja någonting
för dig

Vad är egentligen grejen
med alla sociala spel
och charader

Hur kunde jag lyssna på musik
men ändå inte riktigt höra den

När blev poesin
någonting som drabbar mig
på en nivå att jag inhalerar den

Och när blev himmelen så oerhört blå
och vad kommer alla färger ifrån

I varje steg jag tar
med varje andetag
och med en urkraft så stark och pulserande
att själva Mona Lisa nedgraderades...

till en dammig gammal kvarleva
av en sedan länge död person




Fri vers (Modernistisk dikt) av Trollbunden
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-25 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trollbunden
Trollbunden