Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter syfilis, gonorré och klamydia orsakar inguinal granulom - även kallad donovanos - oro i England.


Larmet slås av läkare i England.

En sexuellt överförbar, "köttätande" infektion är en anledning till oro bland brittiska läkare DELA Facebook Twitter.

 Brittiska läkare var oroliga över intensifieringen av en sexuellt överförbar infektion som orsakar genital nekros,

Efter syfilis, gonorré och klamydia är inguinal granulom – även kallad donovanos – en anledning till oro.

 Denna sexuellt överförbara infektion - orsakad av bakterien Klebsiella Granulomatis - orsakar skador på könsorganen hos personer som får den. På grund av några imponerande symtom kallades infektionen "köttätare".

Larmet slås av läkare i England. Tabloiden The Sun publicerar officiella uppgifter, enligt vilka 19 fall registrerades 2016, 30 2019, en minskning 2020, troligen på grund av karantän, och en ökning 2021.

"Dessa data tyder på att donovanos - som tidigare ansågs begränsat till platser som Indien, Brasilien och Nya Guinea - blir allt vanligare i Storbritannien", varnar förlossningsläkaren och gynekologen Shree Datta.

Symtom uppträder vanligtvis en till 12 veckor efter infektion. "Det första symtomet är uppkomsten av en smärtsam röd knöl som vidgar sig något och bildar en rund, präglad massa (granulom)", säger Manuel MSD.

Efter att granulomet brister uppstår ett sår som luktar illa, nära penis, pungen eller ljumsken hos män eller nära vulvan eller slidan hos kvinnor. Delar av ansiktet eller skinkorna kan också påverkas.

En infekterad och diagnostiserad patient kan behandlas med antibiotikabehandling. Patientens tillstånd kan förbättras inom en vecka, men lesionerna kan återkomma. Obehandlad kan infektionen göra att bäraren dör.

Att bära kondom är det bästa sättet att förhindra "köttätande" infektion.Cauzele spirituale ale bolilor (revistasufletului.net)




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-25 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP