Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyckleri

 

 

hur tänkte de som bestämde?

var det nåt som klämde?

när de förbjöd sexhandel

för dom med vandel

 

men kvinnors verksamhet

sälja sex legimitet

hur tänkte de då?

måste blivit galet ändå

 

"trafiken" fortsätter som inget hänt

ändå är det vida känt

att män sig köper sex

och kvinnor säljer sex

 

en tandlös lag detta är

stoppar inte någon "affär"

en skam för ett samhälle

men för män ett tillfälle

 

det är dags att stifta lag

som båda parter lyder

den ska gälla varje dag

det mycket betyder

 

ingen får köpa eller sälja

man ska inte få välja

bort med prostitution 

det är fel situation 

 

när män ertappas på bar gärning

skammen stor och vedervärdig

stora män blir små

tänk om de ändå

 

tänkt lite längre än näsan räcker

när lagens långa arm dem väcker

kvinnorna borde till sitt hemland åka

utan krux, utan att bråka

 

deras hallickar sättas bakom lås och bom

dom lider av den värsta slags fördom

en människosyn som är helt förkastlig

förstår inte människan är helig

 

är tjejers föräldrar införstådda med

vad deras döttrar försörjer sig på?

man kan ju undra om alla dessa vet

att döttrarna på gatan går

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-26 11:28



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
I en cynisk värld finns cyniska affärsidéer. Och det är för djävligt.
2021-10-26

  Kungskobran VIP
Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få, sjung vackert, I skorrande strängar, sjung vackert om kärlek ändå…….
2021-10-26

  AiA Maria den fria
Prostitution ses som en del av mäns våld mot kvinnor och därför är det viktigt att ansvaret ligger hos förövarna och inte hos de utsatta.

Sverige var det första landet i världen som gjorde det olagligt att köpa sexuella tjänster, men inte att sälja dem.

Människohandel för sexuella ändamål tar sikte på kvinnor som utsätts för tvång eller förs bakom ljuset och hamnar i prostitution och koppleri på någon annan plats än den de egentligen kommer ifrån.


Tack!

2021-10-26

  Sparvögat VIP
Viktiga ord att belysa…
2021-10-26

  ULJO
Viktiga rader detta.
2021-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP