Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är visserligen berättande rim och har en ort till stad i sig, men någon limerick är det allt ej, ens en Rick som givit sig hän... Kände för att rimma litet, fick ett samtal nyss och en inställd resa, så jag kände mig inställ-sam...


Dagens rim - men inte alls Rick 2021 10 26




En förälskad major i reserven
gick någon helt visst på nerven

kanske utanför ett Göteborg
där någon plockat bär i korg

eller bara givit en kapten på båten
legat som i och lappat förlåt'en...





(Om bilden, tagen med egen kamera.
En strandnära del av Albysjön,
som är en del av Mälaren,
som är en del av Östersjön,
som är en del av samma vatten

Atlanten består av,
vilket vatten i sig
i andra delar av världen
bär andra namn och där är stora i avstånd
och kallar sig exempelvis ocean.

Så Spanska sjön och Japanska sjön
är på det viset delar av ett helt,
ungefär som att hundra träd eller svampar
kan vara 'en och samma individ',
bara mindre tittat på, just 'här ifrån'...)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-26 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP