Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Var får du allt ifrån?', kan ibland kännas som en intressant fråga med delvis uteblivna svar. Som att ställa frågan till en konstnär, artist, mångsysslare. Svaret är förstås en blandning av egna o andras upplevelser, idéer, intryck, uttryck.


Ett slags ambivalens (B - verserad form)





Erics övertygelse mot Monikas motvilja
är en spännande dragkamp. De är inte gifta
men bor i samma bostad. De är inte bara som
syskon eller vänner, de är tvillingar.

Närhelst den ena av dem nått en övertygelse,
går det att gissa att den andra är emot.
Det verkar precis som om såväl förgjort,
samtidigt en sorts motstånd för lekens egen skull.

Men det bjuder möjligheter för en sorts ändlös räcka
av diskussion. Motstånd är inte tillräckligt skäl för
att tappa sugen, skapa konflikt eller fiendskap.
Samtidigt är de förstås ofta överens om att

'bilda enad front' mot utifrån kommande
'personangrepp'. Men det som utifrån kan
verka utgöra problem dem emellan, gör istället
dem båda övertygade om att de stötestenar

som uppkommer, är förlösande. Det är de båda
'mot världen' och de är som rörande överens om
att deras dispyter och utbyte av tankar, idéer samt
känslor och upplevelser, berikar deras liv tillsammans.

Drivna av lust att försöka, där det finns 'motstånd',
är ofta drivkraften där det verkar finnas utmaningar,
möjligheter att lyckas eller misslyckas, delvis lyckas
eller just då få resultat av något slag.

'Försöka duger', är en fin utmaning. Det går kanske inte
helt, men det går ofta att försöka, att prova om det går,
om det blir, hur det nu blir. Att leva som Eric och Monika
verkar inte omöjligt, det verkar inte ens ovanligt.

Det ovanliga är kanske att de valt att bo tillsammans
och dela liv, trots att de är tvåäggstvillingar, det är ju
mera vanligt, enligt Monikas sätt att se, för tvillingar
som bägge är antingen tjejsare eller pajsare.

Vad Eric har för åsikt om den saken, behöver du kanske
inte ens fråga om. Du kanske redan har någon sorts
åsikter om en sådan sak, men det är du nog ensam om.
Eller kanske bara verkar det vara så, som du ser på saken.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-26 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP