Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våld

Gängkriminalitet
är ett allt vanligare epitet
som de flesta nog vet.

Samhällets olycksbarn
males alla i mördarnas kvarn,
såväl offer som skarn.

Varför det ofta sker
har att göra med råhetens manér,
det visar sig alltmer.

Ondskans mentalitet
påverkar mördarna som en magnet
och bottnar i grymhet.

Pengar och knark lockar
till illdåd som oss till vardags chockar,
skrämmande måttstockar.

Det som till godhet fötts
och under levnadsåren stötts och blötts
helt meningslöst förötts.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-27 09:54



Bookmark and Share


  Koloristen
Stoppa asocialdaltet! (NRP).
2021-11-04

  Larz Gustafsson VIP
En del tycks anse att offren ska försummas och negligeras.
Då har man inte bott där jag bor eller gått en mil i mina skor. Det är tydligt.

Ni måste vara totalt empatilösa - utom då det gäller era favoriter brottslingarna.

2021-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Stoppa daltet! Fram med saltet!

De som försvarar dessa svin är sådana som själva inte råkat ut för dem.

Sätt ut dem alla på en öde ö och låt dem göra upp sinsemellan.
2021-11-03

  Solstrale VIP
Försummelse, likgiltighet och cynism dessa gägnkriminella upplevt, tillika hot, våld, förnedring och förskjutning från verkligheten, tillika flykt eller oskolade ehuru solidaritet skall levas, dvs solidaritet är att dela med sig, nu de roffar åt sig, släcker själar, missbrukar sin makt, hotar, bränner, skjuter... Vad som gjort samhället skevt är rädslan, rädslan att tidigt införa strategier emot dessa, så de aldrig ens hade fått lov att utveckla gängen...

En sådan utveckling ligger det mer bakom och oftast komplexa destruktiva strukturer bakom, som tillika kan adresseras likgiltighet, besparingskrav och brist på insikt hos dem som ska förebygga kriminalitet. Naivitet lyser i båda lägren,men djupt rotad oförmåga att se handlingarnas konsekvenser. Det är endast synd om de drabbade, offren och de som lever i skuggan av dåden! Hur ska barn i ett trasigt samhälle hitta sig själva då?

2021-10-29

  Öknens Ros VIP
En gängideologi som är nedbrytande och destruktiv med rappen som grund.
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström