Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så oväntat, så omtumlande, så underbart ...


Lika galen

plötsligt fanns den bara där
mer än ett sekel senare
jag tog hand om den
en anonym släktklenod
en svart liten anteckningsbok
enkel och obetydlig
till synes

men när jag öppnade den
strömmade ett liv av drömmar
emot mig med kraft
en tvillingsjäl lika djup

den första dikten var daterad 1908
han måste ha varit 12 år då

min förfader

lika anonym
lika fanatisk
lika rastlös
lika galen
lika ensam

nu har den gömt sig igen
står inte att finna någonstans

var ska han stiga fram nästa gång

min förfader

att väcka förundran och vördnad
om hundra år eller mer …




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-27 13:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Du skulle behöva bli betydligt mer fanatisk.
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP