Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I skenet av levande och döda


Bilder från förr

På bilder från förr

Som öppnar upp

Verklighetens dörr

1920, 30 och 40 talets Europa

Människor utan namn

I städer, på landsbygden

Och i varje hamn

Människor utan inkomst och mat

Och egen bostad, Utmärglade

Och smala som skelett

Det är sån skillnad på

idag och förr i det förflutna

Så mycket bättre vi har det idag

Den empatiskuld man kan känna

Över dessa människors situation

På bilder från förr

Och oro att våra liv idag skall förändras

Till det sämre på något sätt

Vi borde ta vara bättre på varann

 

20191128

Taleptox Skrev

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2021-10-27 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP