Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I eftermiddag

Flyger i himmelens molnkappa
svarta små flockar av fåglar

På hustaken växer lava
Äppleträdens löv lyser gula

Den orange markisen är inrullad
Altansoffan täckt av galon

- för att se att skriva texten här
har jag tre små lampor tända

- nallar en lakritsfudge
tugg, tugg, mmmm

eftermiddag
siesta-tid

igår sken solen över våra pannor
och vi kysstes så härligt

idag blåser det så det hörs inomhus
och sängen ligger i mörker

jag gillar alla höstens stämningar
har det ju varmt och gott
i både säng
och hjärta

o, mitt hjärtas käre
dadadadidej - rararararej









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-27 15:10



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Blir glad av din färggranna text!
2021-11-04

  Jasmine_S
Härligt och bra skrivet!
2021-11-02

  Bengt H VIP
Tycker du fick till det speciellt bra i strofen "igår sken solen..."
2021-10-30

  Respons VIP
En höst sjuder och sprakar i färg!
2021-10-29

    Lena Söderkvist VIP
Mer höstmys, ser jag. Här gäller att acceptera färgerna och komma till ro. Ja, det klarar ju du. Mycket positivt.
2021-10-28

    Lena Staaf VIP
Så härlig dikt om vad som verkligen går att uppskatta i höstmörkret!
2021-10-28

  Solstrale VIP
Fin skildring av ett nu! Och jag gillar höst, vinter mörker som kan frambringa ett lugn där jag myser med tända ljus, en kopp te och poesi!
2021-10-28

  ULJO
Härligt
2021-10-27

  Marita Ohlquist VIP
En fin vardagsnära text med ett underbart avslut, att ha det varmt och gott både i säng och hjärta.
2021-10-27

  Kungskobran VIP
När stormen rister i masten
och man ligger skyddad i hamn
då är kojen med sin älskade
en gudomlig välsignelse
och
2021-10-27

  AiA Maria den fria

*ler”

Alltid glädjerikt och livgivande
att få ta del av Blomma-Stjärnas liv!

Tack!
<3
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP