Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Treriksröset

Betongklumpen står massiv och nedgjuten i sjöbotten

Den känner till området bättre än alla turister och guider som satt sin fot på den nyrenoverade bryggan

Träden sträcker sig mot himlen och lämnar skuggor från midnattsolens pustar

Sanden går inte att urskilja från jorden och jorden går inte att urskilja från sanden

Stigen är upptrampat av fjällrävenklädda vandrare

Det tomma ekande nuet studsar mellan sökande rötter och trygga stenblock

Jag ser framtiden i fjälltopparna men inte längre än så

Vi går först och snabbast av alla som att vi har bråttom

Han står i Norge och jag i Finland

Jag står i Sverige och han i Norge

Vi lämnar betongklumpen och går vidare längs staketet vid landgränsen

På andra sidan ligger Sverige

Vad ska vi göra där

Det är skönt på ovisshetens sida




Fri vers av Fulkultur
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-27 17:33



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
du är bra. jag själ drömmer ofta om treriksröset. diktat om det här.
2021-10-29

  Larz Gustafsson VIP
Där finns Trerikshjälpen.
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Fulkultur