Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmärksamhetsprincipen är ett begrepp inom psykologin som säger att ju mer uppmärksamhet vi ger ett beteende ju mer frekvent kommer detta beteende att återkomma ...


Lite om Uppmärksamhetsprincipen ...

... kan vara på sin plats 
att nämna med avseende på
en del upprörda känslor
som råder för stunden
kring irriterande 
kommentars-nördar
vilka till synes ej
har så mycket med
det som poeter.se står för
att göra över huvudtaget
utan enbart vill få synas
på andras bekostnad ...

Ju mer uppmärksamhet vi ger dem
ju mer kommer de att 
upprepa sitt negativa beteende

Med andra ord
bör vi ägna oss åt 
att kommunicera med
den stora majoriteten
av äkta poeter.se-medlemmar

Medlemmar som liksom oss själva
är här för att skriva
och publicera sina alster
i hopp om att få någon form
av feed-back, lite applåder
och allmän bekräftelse
inspiration och uppmuntran
för sitt skrivande ...

Och självklart så också
kanske få konstruktiv kritik
som bidrar till att de blir bättre
på att hantera det skriftade ordet
på ett sätt som hjälper dem
att förmedla mer av det de
önskar få berätta i skriftade former ...

Bästa sättet att hantera 
dessa kommentars-nördar
är att nonchalera dem totalt
Ty förutan vår uppmärksamhet
förlorar de grunden för sin närvaro här
och kommer följdaktligen att avveckla sig själva tids nog ...

Blockeringsfunktionen är ypperlig för 
att hålla efter dessa avarter ...
Funktionen att ta bort kommentarer
som ej är önskvärda publikt under våra texter
är också en synnerligen nyttig funktion

Men den allra bästa är som sagt
att vi inte ger de oönskade 
kommentarsnördarna och 
tycka-för-tyckandets-egen-skull-irritationsmomenten
någon näring genom att ge dem vår uppmärksamhet!

Och allra bästa motmedlet är 
att vi ägnar varandra seriös, respektfull och
inspirerande och uppmuntrande bemötande
Och föregår med goda exempel på 
konstruktiv kritik och positivt stöttande kommentarer
till varandras texter.

Håller dock med om att det kan vara svårt
att hålla tillbaka irritationen över 
att sådana avarter får rumstera så fritt som de gör ...

Men just därför är det viktigt att vi håller dem utanför!

 

 

___________________________________
Tillkom och publicerades tidigare här 
i oktober 2012.
Tyvärr är den återkommande relevant
till sitt förmedlade budskap från tid till annan ...
Men! Min uppfattning är att det blivit bättre ...
... periodvis ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-27 18:49



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
nja, jag står nog mer åt det fria ordet - även för idioter.

Det är bara att låta dem hållas, deras idioti uppenbaras ändå av sig självt, i sinom tid:)
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP