Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utveckling

Först var det som en lek
att ställa sig vid husbondens dörr
och säga namnet på de kläder
som kärleken bär

Därefter blev det en lockelse
att betrakta den stora maskinen
som gör människor
till ärenden och insatser

Sedan blev det en vana
att stå vid den stängda dörren
och upprepa orden
för mänsklig längtan efter närhet

Nu är jag inne i maskinen
och betraktar med avsmak
de ständiga avbrott i produktionen
som beror på mänskligt liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-29 05:49



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, så har ekorrhjulet fått oss i sitt grepp - arbetslösa och lågt betalda utan fack lider men det tycks som om vi alla har glömt att vi kan leva på andra sätt!
2021-10-29

  Solstrale VIP
En otrolig träffsäker metafor//liknelse! Superbt!
2021-10-29

  Mats Edin VIP
Bra formulerat om stort
2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP