Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glödkorn och tröstedjup



eskapism var inte vägen

men gesterna som flöt

igenom vårt landskap

spred lätta avtryck

ingen flykt undan bara

markeringar utefter

livsstråket tyngden



låg i mängden intryck

som gav insikt i både

tröstedjup och ett antal

glödkorn trots

det avmättade

det avkylande högre

utanpå



innan ett ord

hunnit falla

hade några ögonkast

reflekterats

läppar format liv

och tillvaron slutit

två gestalter samman





Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-29 09:23



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texten är lika mångfacetterad som livet.
2021-11-01

  aol
Verkligen en med djup och känsla man känner mellanrummens tyngd tala till en
2021-11-01

  Elinor Sörensson VIP
Att inte fly det verkliga, ibland också
så smärtsamma. Att öppna sig för
den/det som berör dig. Leva sitt liv fullt
ut. Det är vad denna text för mig handlar
om. Så fylld av förtröstan och kärlek till livet i sig.

Och titeln, så klockren. Mycket bra
2021-10-31

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som förmedlar ett lugn och en tillförsikt.
2021-10-30

  AiA Maria den fria

Undret vackert flöde!

”Glödkorn och tröstedjup”
fångar <3

Tack!
2021-10-29

  Susen VIP
Dina ord faller som gnistrande diamanter av guldkorn. Snyggt
2021-10-29

  Solstrale VIP
Känsla och tyngd i de förtätade stroferna där mellanrummen blir som vita gäss på ett stormigt livshav! Otroligt bra!
2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP