Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fnitterkoloni i hjärtegrottan

Svärmar av svalor
glädjesvävar över
Peschieras gröna kanal

tjattrandes glidande
över tegeltaken här

fram och åter igen

som lätt svepande
poetiska strofer mot
denna milda aftonsky

likt en fnitterkoloni
rumsterar de om
i hjärtegrottans gömsle

släpper lyckopärlor fria




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-29 14:54



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Många fina luftiga linjer vittnar om rörelse genom verben "glädjesvävar, glidande, lätt svepande" som avslutas med ytterligare öppnande slutraden "släpper lyckopärlor fria". Fint.
2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP