Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade Jacob Wessbo fyller 40 år idag 31/10-2021. Här är en Gratulationsdikt till honom.


Grattis Jacob Wessbo!

I strålande solnedgången
jag dig min skimrande blomma ger.
Jag känner din värme och kärlek då
djupt in i mina ögon du ser.

Så kommer den mörka natten
med gyllene stjärnor mot mörkblå grund.
Med måne som glittrar på blomman jag ger
denna magiska aftonstund.

Jag älskar dig så, jag har dig djupt kär.
För mig du duger precis som du är.
Varendaste rörelse, varendaste blick,
varendaste ord som jag någonsin fick
blev och är hos mig kvar ännu
ty ingen annan är ju som du.

En rodnande morgonsol går nu opp
din blomma är skön som en skimrande knopp
som just nyss slagit ut sina blad
och uti daggdroppar tagit sitt bad.

Min blomma jag ger dig på denna din dag
och önskar den för dig blir full av behag.
Grattis min mest älskade uppå vår jord
min kärlek till dig går ej beskriva med ord.

/Anna Ahlborg





Fri vers (Fri form) av Anna Ahlborg
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-31 06:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg