Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svävande

Nu lyfter jag, lättar ankar,
skapar rymd åt mina tankar
ovan tillvarons dimbankar.

När vardagen tappar taget
påverkar det sinnelaget,
ger euforibehaget.

Här finns ingen luft, ingen vind,
ingen oro gör sig påmind,
stängd är tvångstankars tröga grind.

Min värld är frigjord, utan gräns,
jag inser att jag nu, med ens,
snuddar vid min drömda potens.

Där bidar jag, mitt mål jag nått,
där bygger jag mina luftslott
med tinnar och torn i ljusblått.

I min upprymda position
när jag en önskvärd ambition
frigjord från falskhetens fiktion.

Livets omfattande gåta,
orätt som finns att begråta,
illdåd som går att förlåta.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-31 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström