Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensamhet


Vilan

min vän
hon är upptagen hela dagarna …

under ensamma vandringar
i miljonstaden på Balkan
passerar jag Stockholm

ratar halalsltaktad mat vid gatuköket

ser de unga fly boulevarderna

den enorma marmorstenöknen framför Operan
vittnar om stolthet heder och barbari

gubbarna på bänken i lunden gestikulerar
det språket kan jag
fotboll och politik

det är glest mellan broarna över vattendiket
men trottoarerna är gjorda bara för mig

betalar generöst med euro
bakom mörka Ray Ban
fotsulorna bränner
linneskjortan är sjöblöt
pasta
lokal öl
och isvatten mot solsting
en dubbel amerikana
på lyxrestaurangen La Vila
invid Open Air Stadium

besläktad
känner hjärtat hennes sorgsna ansikte
tiggarkvinnans ovälkomna dotter




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-31 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP