Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken till olika

”Alla som röstar på SD och KD är rasister”, skrek han, högröd i ansiktet. Han hade just exploderat och rest sig upp från vårt samtal.   ”Och jag vet vilka du röstade på!” Nu pekade han hotfullt på mig och ögonen glödde av hat. ”Och du ska vara kristen, pastor. Fy fan! Hur i helvete … Jag blir så jävla förbannad … Här kan jag inte vara kvar. Fy faaaan!” Smockan hängde för ett ögonblick i luften. Men så slet han till sig sina kläder och stormade ut ur rummet. Hem till sin ensamhet. Min vän sedan 25 år. Kraschade julafton under sin allvisa fot. Och det var det väl värt. Han hade ju stått upp för kärleken till olika och alla människors lika värde …




Prosa av Ulf Lundin VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-02 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP