Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jätten från öst

Du känner en ny slags oro
aldrig i historien känd,
månne frukten av din otro,
är då marken för evigt bränd?

Kan ens någon överleva,
när sköna landets syre flytt,
är det lönt att plågad sträva,
stå ut med allting som är nytt?

Kan någon vis och klok förstå
hur vi hamnade i det här?
Nerverna ligger utanpå,
ångest allt levande förtär.

Så säger visheten idag,
”Friheten är en dyrköpt spis,
du är alls inte sjuk och svag,
fatta slungan på hjältars vis,

svinga den mot jätten från öst,
klokheten ger dig mod och kraft,
spring mot honom, häv upp din röst
för stoltheten du en gång haft!”




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-02 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP