Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är hårt


En envis kork

Jag kände mig sugen på vindruvans safter
och drog i korkskruven med alla krafter
för att avlägsna den envisa korken ur halsen
men korkfan den rörde sig inte alls den
Förbannade hårt sittande korkar
som fast jag tar i allt vad jag orkar
inte låter sig rubbas en endaste tum
jag har ont i handen och känner mig dum
Korken står mellan mej och fyllan
måste jag lägga planen på hyllan
att denna kväll njuta av Bacchi saft
aldrig jag sådan otur har haft
Försöker på nytt, jag ger allt vad jag har
men korken sitter likafullt kvar
ett sista försök nu - jag hör mig själv svära
jag vill få ut korken, det gäller min ära
då går korkskruven av, fattas bara detta
tillverkaren borde ställas inför rätta
Jag kan slå av halsen och sila i melitta
allt splitter som i vinet går att hitta
eller köra en stämjärn rakt ner i proppen
ja va fan ska jag göra när jag inte får opp den?




Bunden vers av Lasse S
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-02 18:04



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Det är minsann ett av de största besvären - slå buteljen i väggen, bästa vännen - så gör jag!
2021-12-16

  Knickedick
Alla dessa vardagliga problem som gör alla högtravande dikter så pretentiösa. Gillar mycket
2021-11-02

  Gunwale VIP
Medryckande text, väl uttryckt vånda. Bra rim och rytm också!
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lasse S
Lasse S