Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Surrealistiska Girlanger


Galen Skönhet

Dom tycker du vräker ur dig en massa skit

Och att du gör det med cynisk flit

Hårda ord från en bitter själ

De kallar mig för arbetande träl

I anletes svett ska vi jobba

Och skön lathet snabbt nobba

Din galna skönhet lyser klart

Och utan kläder går du omkring bart

Med en stråhatt på huvudet sådär

Du över orättvisor cyniskt svär

Du döljer dig bakom en skärm

Runt dig livet fortsätter pågå i en svärm

Mycket händer varje dag

Din galenskap visar sig så vag

Om du kommer att förståndet förlora?

När verkligheten öppnas i det stora

Behåll det lilla perspektivet i din själ

Och vill andra människor bara väl

En galen skönhet var du detta år

Hur dom känner sig när du dåligt mår?

Undrar du efteråt med samvete

En galen skönhet du är och dess egna bete

 

Taleptox Skrev

Den 20201230

<+>

Dikt tillägnad Salvador Dali’s målande och vackra tavlor

Melodi ’Galen skönhet Instrumental’ av Taleptox

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2021-11-03 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP