Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en "tidsoptimistisk paradox"


Tröskel #39 : Värsta Framför Bästa Bakom

 

 

 

Oktober känns ofta värre än november, för i oktober har man hela den värsta månaden framför sig....

 

....medan i november står man redan mitt i mörkgråaste rusket - och har lyckligtvis börjat beta av det.

 

(Ännu värre känns det ibland i januari, för då har man redan den mysigaste månaden bakom sig.)

 

Fast egentligen kan det kännas bäst i vilken stund somhelst : när det gula glimtar fram.... och årstiderna bjuder på mer än man förväntat sig.

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-04 00:13



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tänkvärt, med en form som passar till ämnet.
2021-11-06

  TrollTörnTrappan VIP
Tack för läsningar! Tillhör du skaran som tycker om november?
Jag är född mitt i november, så borde uppskatta nuläget, och gör det delvis = mysigt lyktigt, om än mörkret börjat ta över lite väl mycket (slipper ivf kvävande värme och ständig sol i ögonen).
Skulle emellertid känts skönt om gullöven hade stannat kvar på träden lite längre... istället för att drunkna direkt i marken.
2021-11-06

  Inez L
Ja, det kan kännas bäst i vilken stund som helst - och för en som tycker om november gör det verkligen det.
2021-11-05

  Nanna X
Här i Malmö har höstvädret varit milr hittills, varken storm eller ösregn, så vi kan fortfarande njuta av de vackra fägerna. Ia och jag flätade en höstkrans till mormors och morfars grav igår.
2021-11-05

  lodjuret/seglare VIP
'Sent i November' är en bok av Tove Jansson. Stavade hon med ett s? Har flera av böckerna, men ser dem int i hyllan just nu. Är det extra kallt o blåsigt i ett grant land?
2021-11-04

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker förstås.
2021-11-04

  Gunwale VIP
Funderingar man kan känna igen! Just här och nu är november solig och ganska varm. Rusk eller sol - det enda viktiga är ju ändå vad som händer med klotets kliimat ...
2021-11-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP