Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Femtonde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 086 : Douglas Jonasson

 

 

Om de hade haft en riktig teddybjörn

skulle den ha suttit snällt uppklädd i finskåpet

varje sekund och blickat ut på samma

program som Douglas gör från sin soffkant

även när de andra rusar runt

mellan maskinerna som om de glömt

att Rapport utspelar sig just nu

 

 

Ifall de hade omhändertagit en alligator

som Crocket gör i gamla Miami Vice

skulle de minsann också ha kallat den Elvis

lilla rackans rockaren, så söt så

ja, kedjat fast husdjuret i badkaret

och då och då droppat ned någon fet fisk

för dess leende, känsliga käftar

 

 

Om de hade ägt en musikalisk undulat

skulle Douglas undra i hela friden hur

man lyckas krypa in i dess mysiga bur

- det gick ju rentav enklare med dockskåpet

som grannens ungar en gång ville visa -

även råttans hål förblir ett mysterium

lika stort som hur den flaxande kan flyga

lika snabbt som om här bodde en katt

 

 

Men nu har Douglas bara ett par människor

som sällskapar med honom varannan kväll

och varsin morgon som den beundransvärda

hund han är

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-06 18:39



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Den här är gullig. Hunden blir som en filosoferande kudde. Livet går sin gilla gång där han är. För resten hade min brorsdotter en gång en hund som hette Douglas.
2021-11-08

  Nanna X
Vilken fin avslutning - hunden får ett namn!
2021-11-07

  Gunwale VIP
Så många ”om/ifall” som på nåt sätt till slut lurar läsaren att se alligator björn fisk katt råtta och fågel som verkliga fast de väl är fantasier hos en stackars hund som får för lite stimulans och varannan dag endast rastas en gång, om ens då.
Är det en hund som betalar hyran (eller ohyra), eller är Do(u)g-las(s) en hun(d)sad stackars människa?
2021-11-06

  100apor
Har alltid tänkt att om jag skaffar en hund skulle jag kalla den Douglas!

Många hundar önskar nog mer sällskap (speciellt under vardagarna) vilket jag tycker framgår här.
2021-11-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP