Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Musknäpparn


Angorakattskrafs
på spröjsad ruta
tycktes fånga strålar
som vore de garnändar
från glimmernystan

fummelfamlandet
flimrar snart ut
ur intressesfären
övergår i
loja tassandets

förnimmelsezon

solbädd lättjelockar
kråmande pälsprydd
kropp mjuksträcker
sig spinnande ut

drömspejande ögonpar
vänds mot en sommarsky

av gräddiga slöjmoln
tankelapar vällustigt
rosatungad kissekis

plötsligt buskagedold
med öron vida
för fågellystring

dock förgäves i
graciös svävan
vinghoppandes

impulshettad
istället över på
nymfslingad stig

klofångar skojsamt
skoningslöst
sprattlande skogsmus

klämmer nästansläpper
sätter så belåtet tänder
i flykthejdad läckerbit

spinnspännande tar
även denna dag slut
för notorisk musknäppare




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-06 12:30



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

”Lättlockar
Mjuksträcker
Tankelapar
Drömspejande
Nästansläpper”...

Hjärtat går i spinn-vem vill inte vara katt?

Ljuvligt flöde i livsbejakande katt liv !

Tack!

2021-11-06

    Lena Staaf VIP
Som kattälskare måste jag bokmärka denna helt ljuvliga text som poetiskt fångar kattens hela väsen.
2021-11-06
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP