Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det oundvikliga

Det var för dig oundvikligt
att begrunda ditt ödes riktning
Som om du hade på känn att
din baneman tålmodigt väntar
likt en jepard på savannen
som smygande närmar sig sitt byte

Du tänder lampan på nattduksbordet
varje natt i skräckens svettpölar
och känner över din kropp
Letar blessyrer och skotthål
frågar om det luktar metalliskt
om skuggorna på lakanet är blodfläckar

Men tiden avslöjar aldrig något
förrän sekundvisarens definitiva slag
hamrar som skott i tystanden
Då ska du se på mig med visshet
- äntligen är din väntan över




Fri vers av Påfågelfjäder
Läst 117 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-06 14:53



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Döden själv talar i dessa suggestiva strofer, där den tredje saknar den sista och sjätte versraden.
Bildspråket illustrerar effektivt både skräcken för och vissheten om "det oundvikliga".

2021-11-06

    ej medlem längre
Kul dikt
2021-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Påfågelfjäder