Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ballerina

Man kan smutsa ner
livets mysterium
och kärlekens sakrament
genom att slockna
genom att stänga och släcka
det skamlösa
hungriga
och nattliga.

Som en mekanisk ballerina
i ett smyckeskrin
kan man dansa en död dans
runt runt
febrig men kall
till en mörk melodi.

Bara mot huden
kan man uppleva stjärnornas klang
vinden och havet.
Bara mot huden
kan man uppleva
kärlekens transsubstantiation.

Jag känner livets hela godhet
i dina givmilda händer
i din kropps skälvande värme.





Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-07 08:07



Bookmark and Share


  Stisse
Mycket poetiskt och jag får en svindel-känsla i ditt sätt att beskriva kontrasten mellan att "dansa en död dans" och att öppna upp för livets rymd och ljus. Fint bildspråk.
2021-11-27

  Lustverket VIP
Poetiskt på många plan. Poetiskt på riktigt.
2021-11-08

  Gunnar Hilén VIP
Skön.
2021-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP