Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andlighet


En annan blomma

Jag har också planterat en annan blomma
i omsorgsfullt förberedd mylla,
det var ljuvligt att se henne växa och komma,
upp ur marken att tacksamt fylla,
mina ögon med färg och strålande skönhet.
Jag ville så gärna få älska och vårda
den blomma jag sett vara frö,
då kom kyla och höstvindar hårda,
jag såg henne långsamt vissna och dö.

Sorgen förde mig upp på en gyllene mur,
någon tog mig i handen och sa:
”Idag vill jag visa dig något, det är din tur.
Kom här, öppna ditt hjärta och ta,
utan att tveka, sunnanvind av evighet
i min heliga stad, från mitt himmelska hus,
det liv som väcker de döda.
Sprid det på jorden, mitt eviga ljus,
öppna himlen, låt vårregnet flöda.”




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-07 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP