Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagen fortskrider för jätten Mörre, han kämpar på.


URMINNES HÄVD II (Arbetet)

-Vänta få se nu, vad behöver jag för verktyg?
Spade förstås; va dum jag é, varför känner
jag såhär? Som fåglar i min mage som vill ut.
Hacka, annars har jag ju mina stora händer.

Ränseln med mat, några männskor jag tog
härom da'n. Ska bli gott, å vatten finns i sjön.
-Få se nu vart de é bäst å börja gräva?
Börjar där de lutar neråt som bäst då hjälper
vattnet till å forsar på så gräver de liksom sej själv
å så.

Hur kan Blida göra så å låta oss bästa vänner
tävla å på varann slå?
Rottne verkar så säker, men jag ska göra
mitt bästa så får vi se hur de ska gå.
Rottne är min bästa vän vad som än händer sen!

Mörre han grubbla å grävde, grubbla mera å grävde på.
Rännan blev bred ibland, smal då å då,
men Mörre kämpade tappert på.

När han började känna salthavsdoften undrade han
så smått hur de gått för sin vän just då.
Det var väldans mycket sten framför innan havet
kundes nå. Varför då?

Jag orkar inte mer idag, natti natti alla djur.
Så somnade Mörre då.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-07 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar