Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv i produktionen

Pappa
Jag älskar dig
Jag vill vara tillsammans med dig

Men ”jag-ska-bara”
kommer alltid före och emellan

Du sitter på en trähäst
och åker runt runt
i den stora karusellen
som tar
din kropp
din hjärna
ditt hjärta
ditt sinne
ditt minne

Även när du är här hos mig
är du egentligen på jobbet

I vårt hem finns datorer och mobiler
som håller dig på plats

Var det detta liv du valde
för dig och för mig

Nu ser jag dig allt mer sällan
Jag sitter på en annan trähäst
i en annan karusell
som bara går runt runt

Ibland när din karusell
och min karusell
kommer i fas med varandra
får vi syn på varandra och vinkar

Jag tänker att du är min pappa
Jag älskar dig
Jag vill vara tillsammans med dig

Det ser ut som att du tänker likadant




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-08 03:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt om kärlek som inte riktigt har tid. Gäller att måna om det som är viktigt.
Svårt när livspusslet inte hinner med.
2021-11-15

  Blomma-Stjärna VIP
Viktig dikt - skapar eftertanke -
var vi är i produktionen skapar/omskapar en stor del av vem vi är - men att se att vi har en inre prioritet gör att vi kan se valmöjligheter
2021-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra och tankeväckande.
2021-11-08

  Kungskobran VIP
På kornet om nutidens Rat race
2021-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP