Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det är jag som är energitjuven


vrede, mindervärde och maktlöshet
de säger att jag är perfektionist
och har ett kontrollbehov
jag har inte dugit förut
så allt måste vara perfekt
planerat i minsta detalj
förstör det inte, människa
ty eld väntar bakom hörnet

vad ska jag göra?
finns det hjälp för mig?
ingen ska behöva gå omkring
med brandsläckare i hand
eller knogjärn av tydlighet
det förflutna spökar mig
som en vildsint poltergeist
säg mig, var är prästen?

människor håller sig borta
för att skydda sin energi
jag klandrar dem inte
jag kan erbjuda saxen
klipp bandet mellan oss
någon av oss ska må bra
men inte båda två
du förtjänar bättre

energitjuvar eller själförstörare
jag har många smeknamn
ofrivilligt passande
jag är negativitet personifierat
dock drömmer jag om solen
fastkedjad i mitt mörker
nyckeln är borttappad
någonstans i barndomens dar




Fri vers (Fri form) av Sandra Frödén VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-08 09:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Wow! Ett motsatsernas
Diktverk som en frigörande
fågelsång samtidigt med
en slags förgörande
eldig lavaström?



2022-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Frödén
Sandra Frödén VIP